top of page

Spændende NYHED "Franske Lamper"


Smukke skønne lamper der renser luften

& Diffusere 

 

 

Se de flotte unike Katalytiske Lamper 
 Dufter fantastisk 
Neutraliserer dårlig lugt feks. tobaksrøg & mados
Brænder uden flamme 
Helt ufarlige, selv om de skulle vælte på gulvet

 

 

Værd at vide om Katalytiske lamper

 

Fragrance lampe, også kendt som parfume lampe, effusion lampe eller Franske lamper, er en katalytisk diffusions lampe, der spreder duftende olie ved hjælp af en opvarmet sten fastgjort til en bomulds væge. 

Den katalytiske forbrænding der sker, blev oprindeligt udviklet i 1800-tallet til brug på hospitaler og lighuse, hvor den ved hjælp af duftfri neutrale olier, kunne nedbryde dårlig lugt, samt virke bakteriedræbende. 

 

En franskmand ved navn Maurice Berger fik som den første patent på systemet i 1887.  Han blev den første verdens-

omspændende producent af lamperne. 

I dag bruges lamperne mest som populære luftfriskere men enkelte hospice og plejehjem bruger dem stadig.

 

Det er altså lidt misvisende at kalde dem duftlamper, som de ofte populært kaldes,  da lampen virker fuldt ud med helt neutral olie, og duft i olierne er noget der først er kommet til i nyere tid, efter krigen.


Duft Lampens proces starter med at tænde stenen som sidder ved lampens munding. Efter et par minutter slukkes flammen ved at blæse den ud, og den opvarmede sten forbliver varm så længe der er olie på flasken. 


Lampen er derfor udelukkende aktiv som flammeløs, hvilket gør den attraktiv også i hjem med børn og dyr, da der ingen risiko for ildebrand er hvis den skulle vælte eller man glemmer den er tændt.

 

Den lave temperatur og katalytisk forbrændingsproces virker som diffuser der renser luften & spreder aroma i rummet. Vil man gerne have lidt frisk duft i hjemmet er lampen meget sikrere at anvende end duftende stearinlys, og man bestemmer helt selv hvor kraftig duften skal være, da duftolierne fortyndes efter ens egen næse !

 

bottom of page